Αρχική Δήμοι Χανιά: Υπεγράφη σύμβαση για αποκατάσταση και ανάδειξη των Νεωρείων

Χανιά: Υπεγράφη σύμβαση για αποκατάσταση και ανάδειξη των Νεωρείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματική Σύμβαση  για  “Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης – απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν την Κυριακή ,  η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης τονίστηκε η πολιτιστική δυναμική αλλά και οι αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρείων ως κυψέλες πολιτισμού .,

“Το έργο  αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων. Θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους” τόνισε ο κ.  Αρναουτάκης, χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.

Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και ο περιφερειάρχης υπογράφουν νέα σύμβαση για την

Προστασία  και ανάδειξη της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων,.

Η σύμβαση προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ, με διάρκεια είκοσι έξι (26) μηνών, προβλέπει την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος υπό τον τίτλο:

«Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην ιερατικής Σχολής καθώς και των παρακείμενων ερειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον Περιβάλλοντα χώρο τους».