Χαμός στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Μαρκόπουλος-Βρεττός, νέα ένταση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ξέφυγε η κατάσταση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη. «Πρωταγωνιστές» ήταν ο πρόεδρος επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Βρεττός.

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ από τον βουλευτή της Νίκης τον Νίκο Βρεττό, με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλο να του κάνει παρατήρηση, επειδή επαναλάμβανε ερωτήσεις οι οποίες είχαν ήδη απαντηθεί.

Ο κ. Βρεττός δεν το δέχθηκε και ξεκίνησε το φραστικό επεισόδιο, έκλεισαν τα μικρόφωνα, η συνεδρίαση διακόπηκε και μεταφέρθηκε όλο το κλίμα και εκτός της αίθουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα ανέφεραν πως οι δυο άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους βουλευτές να επεμβαίνουν προκειμένου να λήξει το επεισόδιο.

Οι ψυχραιμότεροι ωστόσο, πήραν την πρωτοβουλία και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο κ. Μαρκόπουλος με βάση το άρθρο 76 και 77 έκανε χρήση του Κανονισμού της Βουλής, απέβαλε τον βουλευτή της Νίκης από την αίθουσα και είπε ότι «δεν θα επαναληφθεί τέτοιο πράγμα, γιατί έτσι δεν σεβόμαστε τη μνήμη των νεκρών. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται και θέλουν να το κάνουν ”παιδική χαρά”. Αυτό δεν θα ξαναγίνει».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις