Δύο φίλοι ψαράδες από την Χαλκιδική είχαν μία απρόσμενη «συνάντηση» με μία τεράστια φάλαινα, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα από Βουρβουρού και το νησάκι της Αμμουλιανής.

Στην αρχή, πίστεψαν ότι επρόκειτο για αναποδογυρισμένη βάρκα και άμεσα έσπευσαν στο σημείο, με σκοπό να βοηθήσουν. Παρ όλα αυτά, όταν πλησίασαν διαπίστωσαν ότι ήταν ένα τεράστιο κήτος που «έκοβε» βόλτες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ήταν αρσενική, καθώς ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος. Πρόλαβαν και πήραν τα κινητά τους και κράτησαν στη μνήμη αλλά και στον υπολογιστή τους για πάντα αυτή την ιδιαίτερη «συνάντηση».

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών «κήτη» όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.

Πηγή φωτογραφιών: messinialive