Αρχική Διεθνή Bloomberg: Η Κομισιόν ανάβει “πράσινο φως” για έξοδο της Ελλάδας από την...

Bloomberg: Η Κομισιόν ανάβει “πράσινο φως” για έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Τέλος” και επισήμως η δεκαετής κρίση για την Ελλάδα καθώς τη Δευτέρα η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει την 14η Έκθεση Ενισχυμένης για τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg που επικαλείται σχετική δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ χωρίς να τον κατονομάζει, η Κομισιόν θα εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση ελληνικού χρέους, διότι η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της κατά την τελευταία αξιολόγηση μετά τη διάσωση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ελλάδα τήρησε τις υποχρεώσεις της παρά τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε στη χώρα η πανδημία και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία .Η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει τη Δευτέρα την 14η Έκθεση Ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει και επισήμως το τέλος της δεκαετούς κρίσης για την Ελλάδα καθώς η χώρα θα βγει τον Αύγουστο από το αυστηρό καθεστώς εποπτείας των θεσμών της Ε.Ε.

Πάντως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τόσο για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο και για τον τερματισμό του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας – στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Πηγή Πληροφοριών: Bloomberg