Αρχική Αγρότες B. Αποστόλου: Πριν το τέλος του 2017 οι αποζημιώσεις σε δενδροκαλλιεργητές

B. Αποστόλου: Πριν το τέλος του 2017 οι αποζημιώσεις σε δενδροκαλλιεργητές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την δέσμευσή του στους δενδροκαλλιεργητές των Πύργων και του Μεσόβουνου Εορδαίας Κοζάνης ότι “θα ολοκληρωθούν γρήγορα όλοι οι έλεγχοι και οι ενέργειες από τον ΕΛΓΑ”, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις πριν το τέλος του 2017, μετέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, στην συνάντησή του με τους αγρότες στο κοινοτικό κατάστημα των Πύργων.

Ο κ. Αποστόλου, που συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουραμπιέ, επισκέφθηκε αγροκτήματα στην περιοχή των Πύργων και του Μεσόβουνου και συνομίλησε με παραγωγούς όπου οι καλλιέργειες τους με κεράσια και μήλα υπέστησαν σοβαρές ζημίες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, παρότι διέθεταν αντιχαλαζιακή προστασία. Όπως δήλωσε “η καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες είναι ολοκληρωτική” και διαβεβαίωσε ότι “θα ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν τις διαδικασίες ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις που καλύπτουν το ύψους των ζημιών”.

Απευθυνόμενος στους αγρότες, που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο της κοινότητα Πύργων, ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι αποφάσισε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές σε δυο πρωτοπόρες αγροτικές δραστηριότητες στον ελλαδικό χώρο, που είναι το κεράσι κα το μήλο.

Οι Πύργοι κα το Μεσόβουνο Εορδαίας είναι δύο περιοχές που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τα οποία στο σύνολο τους εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί νέοι παρέμειναν και άλλοι επέστρεψαν στα χωριά τους και έκαναν σημαντικές επενδύσεις σε δυναμικές δενδροκαλλιέργειες μήλου και κερασιού.

Ο υπουργός, κάλεσε τους νέους και όσους έχουν υποβάλλει αίτημα για ένταξή τους στο πρόγαμά νέων αγροτών, να αγκαλιάσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για την στρατηγική ανάπτυξης των αρωματικών φυτών και υποσχέθηκε, σε πρώτη φάση, ότι οι εκατό νέοι αγρότες, που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις από την περιοχή της Εορδαίας, θα τους παραχωρηθούν συνολικά 1000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.