Αρχική Επιχειρήσεις Αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επαναλειτουργία της αγοράς

Αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επαναλειτουργία της αγοράς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την πρόταση που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία της αγοράς, παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ειδικότερα, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

• Κομμωτήρια

• Κέντρα αισθητικής

• Κέντρα περιποίησης άκρων

Μάλιστα, το υπουργείο προτείνει να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός.

Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο 13033 με τον κωδικό 2

Για την Δευτέρα 29 Μαρτίου έχει προταθεί καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας.

Παράλληλα, για το λιανεμπόριο οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο 13032 και με το ονοματεπώνυμο μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα, θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα, θα υπάρχει κόφτης και έτσι δεν θα λάβουν το «οκ».

Εστίαση

Σε ότι αφορά στον κλάδο της εστίασης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλους, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου.

Πάντως, σε πρώτη φάση η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Το άνοιγμα του τουρισμού επισπεύδει τη λειτουργία της Εστίασης» δήλωναν αρμόδιοι παράγοντες.

Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

«Το άνοιγμα της αγοράς με προσεκτικό τρόπο θα βοήθαγε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο, που δεν αντέχει άλλο μέσα. Είναι φανερό πλέον, ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα να στηρίξει την αγορά. Η 6η και η 7η επιστρεπτέα ήταν μικρότερες από την 5η» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Όταν τελειώσουν οι αναστολές και οι επιστρεπτέες, το μέγεθος της καταστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερο, από αυτό που φαντάζεται κανείς» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το άνοιγμα της αγοράς. «Δεν υπάρχουν απεριόριστες αντοχές. Αν δεν ανοίξει η αγορά και αν σταματήσουν οι αναστολές, η ανεργία θα ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη» τόνισε ο πρόεδρος.