Αρχική Υπουργεία Αυστηρότερες ποινές για τη χρήση μολότοφ και για υποθέσεις τρομοκρατίας

Αυστηρότερες ποινές για τη χρήση μολότοφ και για υποθέσεις τρομοκρατίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τη χρήση μολότοφ αλλά και συνολικότερα για ζητήματα τρομοκρατίας, όπως είναι και το θέμα της χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους για αντίστοιχες υποθέσεις. 

«Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την χρήση μολότοφ και εν γένει της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων, σε εναρμόνιση και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Επίσης, αλλάζει το πλαίσιο (σ.σ.. για τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους), καθώς εισάγονται φίλτρα και μέτρα σε ότι αφορά την έγκριση των αιτημάτων αδειών σε πολυισοβίτες φυλακισμένους, όπως οι τρομοκράτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία εγκρινόταν κάθε αίτημα τους.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα υπάρχει μια γενικότερη αυστηροποίηση των ποινών, τα 17 χρόνια στα οποία μπορούσαν οι πολυισοβίτες να αποφυλακιστούν, αυξάνονται στα 22 χρόνια πραγματικού χρόνου έκτισης ποινής, με τρόπο ώστε να εναρμονιστούμε και με τις διεθνείς τάσεις περί ελάφρυνσης των ποινών και ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων σε όποια κοινωνία αναφέρονται, αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ασφάλειας», κατέληξε ο υπ. Δικαιοσύνης.