Αρχική Δήμοι Αύριο η συνάντηση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών

Αύριο η συνάντηση ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη θα έχουν τα προεδρεία ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, αντιπροσωπείες των ΠΕΔ, δήμαρχοι και περιφερειάρχες αύριο Τετάρτη  και ώρα  01:00  το μεσημέρι, προκειμένου να επιδώσουν τα ψηφίσματα- αποφάσεις τους, η μέγιστη πλειοψηφία των οποίων ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης  Ι».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους και τους προέδρους των ΠΕΔ τους καλεί «να είναι παρόντες στη συνάντηση προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η παρουσία όλων των αιρετών σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. «Δεν πρέπει να λείψει κανείς προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην εκτελεστική εξουσία πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τη διάλυση των Δήμων μας. Επιμένουμε στο αίτημά μας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, σε μια βάση όμως ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση.

Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού σε ένα ενιαίο μέτωπο δίνει μια μεγάλη ιστορική μάχη. Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική. Δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι  «η Αυτοδιοίκηση ζητά ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, σε μια βάση ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση».