Αρχική Ελλάδα Αύγουστος στην Αθήνα: Οι 8 καλύτερες δημόσιες-ελεύθερες παραλίες

Αύγουστος στην Αθήνα: Οι 8 καλύτερες δημόσιες-ελεύθερες παραλίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η κρίση μαστίζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη χώρα μας και σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αναγκαστούν να μείνουν σήμερα, 15 Αυγούστου, στην Αθήνα. Όμως, καλώς ή κακώς η φτώχεια θέλει καλοπέραση και ο δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια καλή απενοχοποιημένη ευκαιρία γι’ αυτό.

Ετοιμάστε βαλίτσα θαλάσσης, βάλτε μαγιό και ετοιμαστείτε για τις 10 δωρεάν, δημόσιες παραλίες της Αττικής. Είπαμε ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τις επιλογές μας, όμως μια βουτιά στη παραλία δεν πρέπει να θεωρείται και πολυτέλεια.

Οι δέκα δημόσιες και φυσικά ελεύθερες παραλίες της Αττικής. 

Βουτιά 1η: Εδέμ, Παλαιό Φάληρο

Λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου βρίσκεται η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.

1

Βουτιά 2η: Παραλία Λουμπάρδας στο Κορωπί

Μεγάλη παραλία που βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο. Μπαίνετε στη παραλία μετά το 33ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου.

2

Βουτιά 3η: Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Must παραλία, δημόσια και η ιδανικότερη επιλογή για τον Αύγουστο, καθώς θα έχει αδειάσει η πρωτεύουσα. Είναι μια ανάσα από τη πολή, καθώς βρίσκεται στο 46ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου.3

 Βουτιά 4η: Παλαιά Φώκια

H αμμώδης αυτή παραλία εκτείνεται σε όλο το μήκος της Παλαιάς Φώκαιας. Ιδανική για οικογένειες.

4

Βουτιά 5η: Θυμάρι

Όσοι δεν έχετε εξοπλιστεί με ομπρέλες και συναφή βασικά εργαλεία, τότε θα πάτε στο Θυμάρι. Οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Βρίσκεται στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου.

5

Βουτιά 6η: Χάρακας Κερατέα

Απομακρύνεστε λίγο, αλλά αξίζει το κόπο. Η παραλία βρίσκεται στο 62ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου.

6

Βουτιά 7η: Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Διαμάντι της Αττικής, αρκετά μεγάλη και διάσημη στο ευρύ κοινό. Ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο, καθώς διαθέτει και beach bar.

7

Βουτιά 8η:  Κόκκινο Λιμανάκι

Όμορφη παραλία μόλις λίγη ώρα από την κεντρική πλατεία της Ραφήνας. Διαθέτει ένα καφέ με μαγευτική θέα, στο οποίο μπορείτε να τσιμπήσετε, να ξεχαστείτε με τάβλι και να πιείτε ένα χαλαρό καφέ.

10