Αρχική Ελλάδα Αττική: Στις 12:00 ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Αττική: Στις 12:00 ξεκινούν οι εμβολιασμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει την Τετάρτη το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.μ. θα επαναπρογραμματιστούν.

Για το θέμα θα ακολουθήσει και νεότερη ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, σημειώθηκε ρεκόρ εμβολιασμών με περισσότερες από 25.000 χορηγηθείσες δόσεις εμβολίου.

Την ίδια ημέρα ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των ατόμων 60 έως 64 ετών (239.000 πολίτες αυτής της ομάδας έχουν κλείσει ραντεβού) και εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και τα άτομα 75 έως 79 ετών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, θα ακολουθήσουν τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό, όπως οι μεταμοσχευμένοι και όσοι είναι σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σταδίου 5, ασθενείς με κυστική ίνωση, καρκινοπαθείς υπό αγωγή, άτομα με σοβαρά χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με σοβαρή ηπατική νόσο κ.ά.

Υπολογίζεται ότι σε αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται 370.000 πολίτες, ο εμβολιασμός των οποίων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Θα ακολουθήσουν τα άτομα ηλικίας 70 έως 74 ετών και εν συνεχεία τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Εν τω μεταξύ, παράλληλα με αυτές τις ομάδες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων 18 έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όπως χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, διαβήτης, νοσογόνος παχυσαρκία, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα κ.ά.