Αρχική Δήμοι Αθήνα: Αντιγκράφιτι παρέμβαση στο Πάρκο Ευαγγελισμού από τον Δήμο

Αθήνα: Αντιγκράφιτι παρέμβαση στο Πάρκο Ευαγγελισμού από τον Δήμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντιγκράφιτι παρέμβαση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι καθαριότητας και ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ευαγγελισμού στην Βασ. Σοφίας, μπροστά από το νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα στην πέτρινη περίφραξη του Πάρκου που βρίσκεται στην 1η Δημοτική Κοινότητα, στο Κολωνάκι, δίπλα στον σταθμό του Μετρό.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του “η αντιγκράφιτι παρέμβαση έγινε στον πέτρινο τοίχο μήκους περίπου 150 μέτρων που διατρέχει την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Ι. Γενναδίου ως την οδό Μαρασλή. Η διάρκεια της δράσης ήταν τρεις ημέρες προκειμένου να αφαιρεθεί όλο το υλικό γκράφιτι που κάλυπτε τις πέτρες εδώ και χρόνια ενώ χρησιμοποιήθηκαν 80 λίτρα ειδικού αντιγκράφιτι υλικού και πολύ μεγάλη ποσότητα νερού από πιεστικά μηχανήματα”.

Ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις αντιγκράφιτι εντατικοποιείται το επόμενο διάστημα ειδικά στις πολυσύχναστες περιοχές της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «οι επιχειρήσεις κατά της μίζερης εικόνας και της ρύπανσης που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στην Αθήνα, συνεχίζονται με πιο εντατικούς ρυθμούς. Είπαμε ότι όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας η πόλη θα είναι καλύτερη και κάνουμε αγώνα δρόμου για να το καταφέρουμε».