Αρχική Ελλάδα AstraZeneca: Συγκλονίζει ο 35χρονος με τη διπλή θρόμβωση

AstraZeneca: Συγκλονίζει ο 35χρονος με τη διπλή θρόμβωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκλονίζει ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος υπέστη διπλή θρόμβωση, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «είχα εμβολιαστεί στις 29 Απριλίου, τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν παρουσίασα τα κλασσικά συμπτώματα που παρουσιάζουμε μετά από κάθε εμβολιασμό, δηλ. πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγίες στις οποίες δεν έδωσα σημασία. Τα αγνόησα. Στη συνέχεια, μετά από μια εβδομάδα είχα πάλι πονοκεφάλους και λίγο πυρετό στον οποίο επίσης δεν έδωσα σημασία. Μετά είχα ημικρανίες που με δύο χάπια μου πέρασαν μέχρι που στις 10 Μαΐου, ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι το οποίο και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι έχει εμφανιστεί θρόμβωση».

Όταν οι γιατροί είδαν την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο 35χρονος, τον ενημέρωσαν ότι κατόπιν εργαστηριακών αποτελεσμάτων η θρόμβωση οφείλονταν στο εμβόλιο καθώς επίσης και ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να χάσει το πόδι του. Όταν μπήκε δε στο χειρουργείο τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε τη ζωή σου».

Λίγες ημέρες μετά εμφανίστηκε μια νέα θρόμβωση στην αριστερή του καρωτίδα, η οποία βρέθηκε σε έναν προαιρετικό έλεγχο. «Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψηλαφίζοντας και μετά κάνοντας έναν υπέρηχο βρέθηκε. «Δεν ξέρω αν συνδέεται με την πρώτη θρόμβωση ή αν δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.