Σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή γυμνασίων με την συμμετοχή αυτοκινούμενων εκτοξευτών πυρηνικών πυραύλων, λιγότερο από έναν μήνα μετά τις ασκήσεις ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων με τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πληρώματα εκτοξευτήριων πυραύλων Yars θα μετακινηθούν σε διάφορες περιοχές, ακολουθώντας διαδρομές 100 χιλιομέτρων για ανάπτυξη και απόκρυψη με χρήση παραλλαγών μέσων. Το υπουργείο δημοσίευσε βίντεο που δείχνει αυτοκινούμενους εκτοξευτές να πλοηγούνται σε δασικούς δρόμους και να καταλαμβάνουν θέσεις πριν καλυφθούν από δίχτυα παραλλαγής από στρατιώτες.

“Παρόμοιες ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από άλλες πυραυλικές μονάδες στο μέλλον”, ανακοίνωσε επίσης το υπουργείο Άμυνας. Τον προηγούμενο Ιούνιο, η Μόσχα είχε πραγματοποιήσει γυμνάσια με τακτικά πυρηνικά όπλα μαζί με τη Λευκορωσία, σε αντίδραση σε απειλές από δυτικές δυνάμεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στη συνέχεια ότι η Μόσχα δεν χρειάζεται πυρηνικά όπλα για να κερδίσει στην Ουκρανία, αν και δεν αποκλείει αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις