Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ασφαλιστικό: 30.000 αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης

Νέο κάλεσμα στους δικαιούχους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την προκαταβολή σύνταξης μέχρι τις 31 Μάρτιου, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ώστε να γίνουν οι καταβολές των χρημάτων μέχρι το Πάσχα.

Σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 30.000 αιτήσεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις, χρειάζεται να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη, σημειώνοντας ότι το θέμα δε λύνεται ούτε μόνο με προσλήψεις ή καινούριους υπολογιστές, χρειάζονται παρεμβάσεις.

Δήλωσε ότι – εκτός από την εταιρία που ήδη συνεργάζεται – ο ΕΦΚΑ θα απευθυνθεί και σε άλλες εταιρίες, ενώ θα χρησιμοποιήσουν επίσης τις υπηρεσίες πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών.

Στόχος – είπε- είναι να πάμε στη σταδιακή ψηφιοποίηση και σε κάποιο σημείο ο ΕΦΚΑ να δέχεται μόνο ψηφιακές αιτήσεις.

 

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Αυξημένα τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ

Στις 30η Μαΐου 2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν αυξημένες οι προσυνταξιοδοτικές παροχές που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ (ΤΕΑΠΕΤΕ-ΤΑΠΤΠ-ΛΑΚ) από τον e–ΕΦΚΑ, σύμφωνα...

Πως θα αυξήσουν οι μισθωτοί την σύνταξη €750 και πως οι επαγγελματίες €1.790

Ποια είναι τα "κλειδιά" για να μπορούν οι ασφαλισμένοι να αυξήσουν την σύνταξη τους, είναι ένα ερώτημα που έθεσαν στους ειδικούς στην ασφάλιση, καθώς...

Σύνταξη: Πως θα βγείτε νωρίτερα

Χιλιάδες νέες αιτήσεις για συνταξιοδότηση αναμένονται το επόμενο διάστημα, λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ορίων ηλικίας , κάτι που ενισχύεται και με την νέα...

e-ΕΦΚΑ: Πως λήγει η ασφάλιση των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων

Εγκύκλιο με θέμα τη λήξη της ασφάλισης Μη Μισθωτών ασφαλισμένων δημοσίευσε ο ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης e-ΕΦΚΑ Με την νέα εγκύκλιο γνωστοποιούνται: Οι διατάξεις περί...