Αρχική Μόνιμοι ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» 796 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Αναλυτικά στο Dimosio.gr πώς...

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» 796 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Αναλυτικά στο Dimosio.gr πώς θα κάνετε αίτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησε το ντόμινο των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ που θα στελεχώσουν με νέο προσωπικό τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή δημοσιεύθηκαν τρεις νέες προκηρύξεις που αφορούν 796 μόνιμες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και στον ευρύτερο τομέα της Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναμονή προς έκδοση είναι ακόμα μία προκήρυξη, της οποίας έχει εγκριθεί το προσχέδιο, και αφορά την πλήρωση μόνιμων θέσεων στη ΔΕΗ

Η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ αφορά την πρόσληψη 393 ατόμων, σε όλη την Ελλάδα, και θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Η προκήρυξη 3Κ/2022 του ΑΣΕΠ, αφορά την πρόσληψη 283 ατόμων, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, στο υπουργείο Παιδείας, στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων καθώς και σε 13 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ). Η 3Κ/2022 έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την προκήρυξη 3Κ/2022

Η προκήρυξη 4Κ/2022,  αφορά την πλήρωση 120 θέσεων, μόνιμου προσωπικού, στην ΕΛΣΤΑΤ καθώς και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού  Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Η 3Κ/2022 έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

 Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την προκήρυξη 4Κ/2022

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Μετά την δημιουργία του Μητρώου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στην προκήρυξη που θέλει έχοντας αναλύσει τι ζητάει αυτή (προσόντα, δικαιολογητικά κλπ).