Αρχική ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ: Προ των πυλών οι προκηρύξεις για 5.000 μόνιμους σε όλη τη...

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών οι προκηρύξεις για 5.000 μόνιμους σε όλη τη χώρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το «κατώφλι» του Εθνικού Τυπογραφείου θα καταφθάσουν πολύ σύντομα οι προκηρύξεις 2ΓΒ/2023 και 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ, που αφορούν την πρόσληψη 5.000 μόνιμων από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πηγές του Proson.gr στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, η 2ΓΒ, που αφορά την πλήρωση 1.500 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) σε φορείς του δημοσίου βρίσκεται στα «χέρια» των συνολικά 115 φορέων όπου θα γίνουν οι προσλήψεις και αναμένεται το τελευταίο «ΟΚ» για την έκδοσή της, ενώ η προκήρυξη 3ΓΒ για 3.500 μόνιμους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) βρίσκεται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.

Η Αρχή αναμένεται να δημοσιεύσει τις δύο αυτές προκηρύξεις εντός του Σεπτεμβρίου, με την πιθανότητα η 3ΓΒ να «πηγαίνει» το αργότερο έως τον Οκτώβρη, ενώ υπενθυμίζεται πως η πρώτη προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού, που προβλέπει 141 νέες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να έχει ήδη δημοσιευτεί, με τις αιτήσεις να ξεκινούν από τις 28 Αυγούστου 2023.

Η επόμενη προκήρυξη

Εκτός όμως των προκηρύξεων που προαναφέραμε, το ΑΣΕΠ, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δημοσιεύσει ακόμα μία που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, η οποία προβλέπει 57 νέες θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ).

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ανεβάσουν οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι που θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο και περιλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα πρέπει μόλις εκδοθούν οι προκηρύξεις να υποβάλλουν της ηλεκτρονική τους αίτηση αλλά και όλα τα δικαιολογητικά τους.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να ανεβάσουν είναι όλα εκείνα τα οποία αποδεικνύουν τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που επικαλούνται στην αίτηση τους (πτυχίο, βεβαίωση προϋπηρεσίας κλπ).

Να σημειωθεί ότι εκτός των απαραίτητων τυπικών προσόντων (πχ: πτυχίο), υπάρχουν έξι κριτήρια που προσθέτουν μόρια στους υποψηφίους. Αυτά είναι:

  1. Διδακτορικό
  2. Μεταπτυχιακό
  3. Integrated master
  4. Ξένη γλώσσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
  5. Εμπειρία
  6. Εντοπιότητα