Αρχική ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ: Μόνιμοι στον e-ΕΦΚΑ και με απολυτήριου λυκείου – Από αύριο οι...

ΑΣΕΠ: Μόνιμοι στον e-ΕΦΚΑ και με απολυτήριου λυκείου – Από αύριο οι αιτήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 το πρωί, οι αιτήσεις συμμετοχής στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 173 μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους στον e-ΕΦΚΑ, χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη 9Κ/2022 του ΑΣΕΠ, προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 173 μόνιμων θέσεων στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους, μηχανικούς και απόφοιτους πληροφορικής. Από τις 173 θέσεις που ζητούνται για τον e-ΕΦΚΑ οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική. Υπάρχουν όμως και θέσεις που κατανέμονται σε περιοχές της Αρκαδίας, της Αχαΐας, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Κοζάνης, της Λάρισας, της Λευκάδας, της Κομοτηνής, της Φθιώτιδας, της Σύρου και του Πειραιά.

Η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξει αύριο, Δευτέρα, και θα παραμείνει ανοικτή έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Στην προκήρυξη, που παρουσίασε πρώτο το proson.gr, δύναται να συμμετάσχουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που ζητούνται στην εν λόγω προκήρυξης είναι οι εξής:

ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
ΠΕ Μηχανικών
ΠΕ Πληροφορικής
ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού
ΤΕ Μηχανικών
ΤΕ Πληροφορικής
ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
Αναλυτικά η προκήρυξη 9Κ/2022 ΕΔΩ

Νέα προκήρυξη για Διευθυντές και από τον ιδιωτικό τομέα
Παράλληλα στον e-ΕΦΚΑ «τρέχει» ακόμα μία προκήρυξη που προβλέπει την πλήρωση 12 θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, στον e-ΕΦΚΑ υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διορίζονται στελέχη με «παχυλούς» μισθούς τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως, «θα επιλεγούν ικανά στελέχη αυξημένων προσόντων τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από τον e-ΕΦΚΑ. Στελέχη φιλόδοξα, που είναι διατεθειμένα να συμβάλουν στην αλλαγή σελίδας του Οργανισμού, επενδύοντας παράλληλα και στη δική τους σταδιοδρομία».

Οι νέοι Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων θα έχουν τριετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει αύριο, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 και λήγει την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023.