Αρχική ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ: Ερχονται 4 μεγάλες προκηρύξεις για 8.000 μόνιμες προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Ερχονται 4 μεγάλες προκηρύξεις για 8.000 μόνιμες προσλήψεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προ των πυλών είναι η ανακοίνωση τεσσάρων μεγάλων προκηρύξεων το επόμενο διάστημα εκ μέρους του ΑΣΕΠ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη ε 8.000 μόνιμες προσλήψεις, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού Θάνος Παπαϊώαννου.

Οι θέσεις

  • Τις 1.467 θέσεις σε δήμους, προκήρυξη η οποία θα σταλεί, όπως είποε στο εθνικό τυπογραφείο έως το τέλος του χρόνου
  • Τις περίπου 800 θέσεις στην ΑΑΔΕ (ελεγκτών, στατιστικών κλπ) η οποία θα σταλθεί μετά την προκήρυξη ΟΤΑ στο Εθνικό Τυπογραφείο, δηλαδή τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου. Πρόκειται για γραπτό διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί με το υφιστάμενο σύστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2022
  • Τον γραπτό διαγωνισμό με το νέο σύστημα το Φθινόπωρο του 2022. Πρόκειται για προκήρυξη που περιέχει έως 1700 θέσεις και θα αφορά πολλές ειδικότητες, όπως Διοικητικού, Οικονομικού και εν μέρει και μηχανικούς. Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε εμμέσως τον αριθμό των 1.700 θέσεων, τονίζοντας ότι οι τρεις αυτές προκηρύξεις θα έχουν αριθμό προσλήψεων ίσο, περίπου, με τις 4.000 της τέταρτης που αφορά πρόσληψη νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
  • Τις 4.000 θέσεις νοσηλευτών που εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ΜΕΘ και αλλού. Πρόκειται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, για προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί «όταν το υπουργείο Υγείας θα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις».