ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχουν εκπονηθεί σενάρια για τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), ύστερα από αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία περιλαμβάνουν, ημερομηνίες ορόσημα καθώς, θα γίνει σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας και στις μεταφορές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η είσοδος στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνεται με μάσκες, όπως αποκάλυψε εχθές (27/04) στην καθημερινή συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό στο Υπουργείο Υγείας, ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις του, η επιτροπή ήταν σαφής, λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, η οποία πλέον καθίσταται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους.

Μάσκες για στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με την επιτροπή, η μάσκα «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους.»

Ειδικότερα, τα μετρά που θα ισχύσουν από τις 4 Μαΐου 2020 αναμένεται να ανακοινώσει ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, το οποίο αναμένουμε για τις 18:00 το απόγευμα και στο οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων και επιστροφή σε μια νέα, υγειονομική κανονικότητα.

Εκεί, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και να εξειδικευτούν θέματα όπως, πως θα γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων, αν οι πύλες θα μένουν ανοιχτές τις ώρες αιχμής, πως θα εξασφαλίζεται ότι η πληρότητα δεν θα ξεπερνά το 50% κ.α.