Αρχική Υγεία Αρκουμανέας: Έχουμε σχέδιο και για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

Αρκουμανέας: Έχουμε σχέδιο και για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την εξέλιξη του κορωνοϊού επεσήμανε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2020.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως μέχρις στιγμής δεν έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα παρά το άνοιγμα του τουρισμού, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα και προχωρά άμεσα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Για τους τουρίστες ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο ένα 48ωρο πριν και στη συνέχεια τα τεστ γίνονται στοχευμένα.

Για την κατάσταση στην περιοχή του Εχίνου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως είναι υπό έλεγχο, πως παρακολουθείται στενά από όλους τους αρμόδιους φορείς και ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι κάτοικοι της περιοχής συνεργάζονται και δείχνουν προθυμία να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθάρισε πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ωστόσο ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μια νέα έξαρση του κορωνοϊού.