Αρχική Υγεία Αρκουμανέας : Έχουμε ακόμα ανηφόρα, δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Αρκουμανέας : Έχουμε ακόμα ανηφόρα, δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μία αποκλιμάκωση σε όλους του βασικούς δείκτες: στο συνολικό αριθμό κρουσμάτων, τους διασωληνωμένους» και πρόσθεσε ότι «το επόμενο διάστημα περιμένουμε μείωση και στον αριθμό των θανάτων».

Υπογράμμισε, ωστόσο ότι «οι επόμενες εβδομάδες ίσως και μήνες είναι δύσκολοι». «Έχουμε ακόμα ανηφόρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε περιοχές που υπάρχει έξαρση θα έχουμε τα περιοριστικά μέτρα και τα μαζικά rapid test τα οποία θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας και πρόσθεσε ότι «χθες, ανακοινώσαμε ρεκόρ τεστ στην χώρα, 36.000 και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και ελπίζουμε ότι μέχρι τον Μάρτιο ή λίγο μετά θα έχει εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας».

«Τον πρώτο δείκτη που βλέπουμε είναι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων, με καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων βλέπουμε μία μείωση στους διασωληνωμένους και το τρίτο είναι οι δείκτες των θανάτων, που και εκεί υπάρχει μία καθυστέρηση», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αναμένουμε να πέσουν όλοι οι δείκτες που δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η αποκλιμάκωση και μετά να μη πιέζεται το Σύστημα Υγείας. Αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες . Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, τις μάσκες , τις αποστάσεις, τα χέρια, όχι συγχρωτισμοί ειδικά τώρα τις γιορτές».

«Είδαμε το δεύτερο κύμα, και στην Ευρώπη και τον κόσμο, να είναι πολύ πιο έντονο και πιο γρήγορο. Είχαμε σε 8 ημέρες τετραπλασιασμό των κρουσμάτων στη χώρα μας. Υπήρξε ένα πολύ απότομο και πολύ δυνατό δεύτερο κύμα», ανέφερε σχετικά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Και κατέληξε: «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των rapid test. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα και θα κρατήσει αρκετό διάστημα, πρώτα στα νοσοκομεία και μετά στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άλλες δομές, ευάλωτες ομάδες και μετά θα συνεχίσει ηλικιακά. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός θα κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι. αλλά από τον Μάρτιο και μετά θα έχουμε έναν ικανό αριθμό που θα έχει βελτιώσει τα πράγματα».