Δεκάδες πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σήμερα σε όλη την χώρα, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες, σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. “Βροχή” τα μηνύματα 112. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ριπές των ανέμων, ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Στον οικισμό Χωρέμη στην Αρκαδία , η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό και υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές σε σπίτια και σε αυλές.

Σοβαρές ζημιές σε σπίτια κα αυλές προκάλεσε η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ, κοντά στον οικισμό Χωρέμη, σε χαμηλή βλάστηση, ενώ έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα ώστε να απομακρυνθούν προς Μεγαλόπολη.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονται στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας να απομακρυνθούν προς Βελγοστή

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ένας 55χρονος άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τον δήμαρχο Πύργου, ο άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έχασε τη ζωή του, λόγω «αναρρόφησης». ο 55χρονος κτηνοτρόφος, έχασε τη ζωή του κοντά στη φωτιά, λόγω «αναρρόφησης».

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει και η ΕΛΑΣ καθώς στο νοσοκομείο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά, τελικά, ο 55χρονος κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις