Αρχική Πολιτική Αρχίζει σήμερα στο Εφετείο η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή...

Αρχίζει σήμερα στο Εφετείο η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

616 ημέρες μετά την ιστορική πλέον απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που ομόφωνα είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, έφτασε η ώρα που η δίκη – ορόσημο θα επαναληφθεί, μετά τις εφέσεις που έχουν ασκήσει οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Σήμερα στις 9.00 το πρωί οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας θα ανέβουν στην έδρα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, τη μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα που υπάρχει και επελέγη ως τόπος διεξαγωγής του ποινικού δικαστηρίου, μετά και από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παραγόντων και να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Μαζικό παρών ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες αντιφασίστες για άλλη μια φορά έξω από το Εφετείο. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ από τις 7πμ έως τις 11πμ αλλά και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνδικαλιστικές ενώσεις και σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Πανουτσακοπούλου, θα κηρύξει την έναρξη της σημαντικής αυτής δίκης, στη διάρκεια της οποίας θα ακουστούν, όπως επιτάσσει ο νόμος, τα επιχειρήματα όλων των πλευρών, πριν οι φυσικοί δικαστές των κατηγορουμένων εκδώσουν την ετυμηγορία τους .

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκινά υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, αφού η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πλέον εκτός κοινοβουλίου, όπως αποφάσισε ο ελληνικός λαός στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, διασπασμένη και με επτά καταδικασθέντες πρώην βουλευτές του κόμματος (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) που με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση κρίθηκε ότι ανήκουν στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, να βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές, από όπου και θα μετάγονται ενώπιον του δικαστηρίου.