Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά με βάση την έκρηξη των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και τον ρόλο του ως ποινικολόγου και υπερασπιστή κακοποιημένων γυναικών. Παρά το γεγονός ότι νομικές απόψεις χαρακτηρίζουν την πράξη του ως ορισμό της προφυλάκισης, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Μετά την απολογία του, ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος, γεγονός που προκαλεί απορία και ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί κάποιος να ασκεί βία και να κυκλοφορεί ανενόχλητος, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. Ο Λύτρας παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει το περιστατικό, δηλώνοντας ότι θα αναζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

Στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η υποχρέωση να μετοικήσει από το κοινό σπίτι, η απαγόρευση να πλησιάζει τη σύζυγό του και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Στη δήλωσή του, ο Λύτρας ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, τις τρεις κόρες του και τον κόσμο. Παραδέχθηκε ότι η πράξη του είναι αδιανόητη και ότι θα αναζητήσει ψυχολογική βοήθεια, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια.

Η απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα βασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός συνέβη για πρώτη φορά και δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν. Επίσης, μέτρησε υπέρ του η κατάθεση της πρώην συζύγου του, η οποία είχε καταγγείλει στο παρελθόν τον δικηγόρο αλλά αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της.

Σε βάρος του Λύτρα είχε ασκηθεί δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις