Αρχική Χωρίς κατηγορία Αποστολή SMS στους άνω των 50 ετών για την τρίτη δόση του...

Αποστολή SMS στους άνω των 50 ετών για την τρίτη δόση του εμβολίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα Παρασκευή αποστέλλονται SMS σε όσους είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Τόνισε ότι δυστυχώς ο αριθμός των εμβολιασμών δεν είναι εκείνος που θα έπρεπε και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι ανεμβολίαστοι, και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας» είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Έχουμε εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων» πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν.