Αποκολλήθηκε τροχός από Boeing 757 στον διάδρομο απογείωσης με 190 επιβάτες και πλήρωμα

Αποκολλήθηκε τροχός από Boeing 757, καθώς τροχοδρομούσε για να απογειωθεί. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά προτού απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 757 της Delta Air Lines έχασε έναν από τους μπροστινούς τροχούς του.

Ειδικότερα, ένας εκ των τροχών του ρύγχους αποκολλήθηκε την ώρα που το Boeing 757 τροχοδρομούσε για να λάβει θέση για την απογείωση, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Κανείς από τους 184 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε στις 20 Ιανουαρίου, αλλά έγινε γνωστό την Τετάρτη (24.01.2024), το οποίο διερευνάται.

Ο κυβερνήτης του Boeing 757 της Delta Air Lines ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι «φαίνεται πως έχουμε πρόβλημα», αφότου ενημερώθηκε από πιλότο άλλου αεροσκάφους πως ένας εκ των δύο τροχών του ρύγχους αποκολλήθηκε και κύλησε στην πίστα.

Το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε και αργότερα ρυμουλκήθηκε σε υπόστεγο. Οι επιβάτες αναχώρησαν για την Μπογκοτά της Κολομβίας με άλλη πτήση.

Το συμβάν προκαλεί νέο πονοκέφαλο στους επικεφαλής της Boeing μετά το ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου σε αεροσκάφος της Alaska Airlines, όταν αποκολλήθηκε πόρτα στη διάρκεια πτήσης προκαλώντας αποσυμπίεση στην καμπίνα αεροσκάφους Boeing 737 MAX 9.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) καθήλωσε τα 171 αεροσκάφη MAX 9 της εταιρείας Boeing προκειμένου να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι ασφαλείας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις