Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Αποκλειστικό του arthro.gr! Κολομβία: Άδεια μετακίνησης με βάση το φύλο!

Σε πανεθνική καραντίνα βρίσκεται η Κολομβία από τις 24 Μαρτίου για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μέχρι χθες, Πέμπτη (9/4) η χώρα είχε καταγράψει πάνω από 2.000 κρούσματα κορονοϊού και 55 θανάτους.

Στην πρωτεύουσα, την Μπογκοτά, η καραντίνα γίνεται ακόμη πιο αυστηρή από τις 13 Απριλίου, αφού οι γυναίκες θα μπορούν να βγουν για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα στις ζυγές ημέρες ενώ οι άνδρες στις μονές.

Όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της Μπογκοτά, Κλαούντια Λόπεζ, από τη Δευτέρα 13 Απριλίου, οι πολίτες θα μετακινούνται υποχρεωτικά με βάση το φύλο.

Όσοι δε συμμορφώνονται με τους περιορισμούς στην κινητικότητα το πρόστιμο θα ανέρχεται έως και 1 εκατομμύριο πέσος, δηλαδή 240 ευρώ.

«Εντός της ίδιας περιόδου που καθορίζεται στο άρθρο 1 του παρόντος διατάγματος και για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων απόκτησης βασικών αναγκών, τροφίμων, ποτών, καθαρισμού, καθαρισμού και αγαθών για συνήθη κατανάλωση στον πληθυσμό και ταξιδιών σε τραπεζικούς, των φορέων πληρωμών και των συμβολαιογραφικών υπηρεσιών, θα πληρούται η ακόλουθη προϋπόθεση: οι μονές ημέρες μπορούν να κινητοποιήσουν αποκλειστικά το ανδρικό φύλο, ακόμη και ημέρες μπορούν να κινητοποιήσουν αποκλειστικά το γυναικείο φύλο », αναφέρεται στο διάταγμα 106 της 8ης Απριλίου 2020.

Παράλληλα, το έγγραφο αναφέρει ότι οι τρανσέξουαλ θα μπορούν να κυκλοφορούν σύμφωνα με τον προσανατολισμό τους στις ημέρες που καθορίζονται από το μέτρο.

Αποκλειστική φωτογραφία Arthro.gr

Ο Σπύρος Μπαγκής, Έλληνας που διαμένει στην Κολομβία μίλησε αποκλειστικά στο Arthro.gr και όπως ανέφερε στις φτωχές περιοχές της Κολομβίας που δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια, ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι μεγάλος.

Ο Σπύρος Μπαγκής

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις φτωχές περιοχές που ο κόσμος δεν έχει λεφτά και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης», λέει ο Σπύρος.

«Ο Ντούκε, Πρωθυπουργός της Κολομβίας, έχει επιβάλλει καραντίνα μέχρι τις 27 Απριλίου και μετά θέσει σε ισχύει την «cuarentena inteligente», δηλαδή την έξυπνη καραντίνα, η οποία θα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων», αναφέρει ο Σπύρος.

«Ωστόσο, η έννοια της «έξυπνης απομόνωσης» και η πιθανή εφαρμογή της στη χώρα είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει αμφιβολίες μεταξύ των πολιτών», καταλήγει ο Σπύρος.

Διαβάστε περισσότερα στο arthro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

Η κόρη του Mπραντ Πιτ αποκήρυξε τον πατέρα της – Άλλαξε το επίθετο της σε “Τζολί”

Ολοένα και μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του Μπραντ Πιτ και των παιδιών που απέκτησε με την Αντζελίνα Τζολί με τις σχέσεις τους να είναι σε τεντωμένο...

Έλον Μασκ: Αναζητά δεύτερο υποψήφιο για εμφύτευμα στον εγκέφαλο

Μπορεί ο Έλον Μασκ να έχει γίνει γνωστός για την ίδρυση της Tesla και την κυριαρχία της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο,...

Reuters : Ο Πούτιν επιθυμεί εκεχειρία στα σύνορα

Σύμφωνα με τέσσερις πηγές από τη ρωσική πλευρά που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία...

Κλοπή σε σούπερ μάρκετ από… δύο Λαμπραντόρ

Δύο πανέμορφα λαμπραντόρ βρέθηκαν να εξερευνούν τα ράφια ενός καταστήματος στο Leintwardine του Χερεφορντσάιρ, στην Βρετανία. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ένα...