ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον σκονισμένο «φάκελο» της ακίνητης περιουσίας του έχει ανοίξει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο την άντληση…ζεστού χρήματος, αλλά και την εξοικονόμηση σημαντικών δαπανών. Είναι γωνστό, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα ζήλευε και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας δαπανά σχεδόν 25.000.000 ευρώ για ενοίκια, η αμύθητη, για τα δεδομένα της εποχής, περιουσία του παραμένει εδώ και χρόνια στο…ράφι.

Ωστόσο, πλέον ο ΕΦΚΑ δεν μελετά μόνο την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του σε ιδιόκτητα κτίρια, αλλά προχωρεί και σε άλλες πιο ριζοσπαστικές προτάσεις. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Voucher-Ergasia το μεγαλύτερο ταμείο κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα προωθεί την ανταλλαγή κτιρίων με ιδιώτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπερταμείου ασφάλισης, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στέγασης των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με πολύ υψηλά ενοίκια και χωρίς προοπτική απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου (σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλά κενά μεγάλα ακίνητα γραφείων λόγω της κρίσης, και μάλιστα κυρίως από μεγαλοκατασκευαστές. Ο ΕΦΚΑ λοιπόν προτείνει να βγει προκήρυξη για την απόκτηση ακινήτου σε κάποια ή και σε όλες τις περιοχές αυτές με ανταλλαγή αυτών με κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΙΚΑ (κυρίως οικόπεδο). Τέτοιο ακίνητο μπορεί π.χ. να είναι δύο ή 3 από τα 7 οικοδομικά τετράγωνα της Ν. Ερυθραίας. Στα ακίνητα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν αποκλειστικά κατοικίες, βάσει των χρήσεων γης, συνεπώς είναι ακατάλληλα για την κατασκευή κτιρίων για στέγαση Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του ταμείου καθένα από αυτά έχει αξία (βάσει του ΕΝΦΙΑ) περίπου 2.500.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα