Πέτσας: Από εμάς εξαρτάται η διάρκειά του δεύτερου lockdown

0
18
Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστικοί παράγοντες ώστε το lockdown να παραμείνει στο διάστημα των 3 εβδομάδων.

Ο ίδιος τόνισε ότι, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για νέα καθολική απαγόρευση, καθώς θέλησε να δράσουμε νωρίτερα, παρά αργότερα.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κυματισμός που άρχισε τον Αύγουστο, θα γινόταν τσουνάμι το Νοέμβριο.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι εντατικοί και εκτροπές στην τήρηση των μέτρων – όπως το πάρτι στο ξενοδοχείο –  δε θα γίνονται ανεκτές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι από σήμερα οι 200 επιτυχόντες και οι 100 επιλαχόντες του διαγωνισμού για την πρόσληψη γιατρών στις ΜΕΘ μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να αναλάβουν υπηρεσία.

Διευκρίνισε ότι λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία δε θα γίνονται τα τεστ του ΕΟΔΥ στις πλατείες, και οι έλεγχοι του Οργανισμού θα είναι στοχευμένοι. Τόνισε ότι θα γίνονται πάνω από 25 χιλιάδες τεστ ημερησίως.