Αρχική Ελλάδα Aπίστευτο και όμως αληθινό – “πέπλο” ιστών αράχνης σκέπασε την λιμνοθάλασσα στο...

Aπίστευτο και όμως αληθινό – “πέπλο” ιστών αράχνης σκέπασε την λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα τεράστιο πέπλο από ιστό αράχνης σκέπασε την παρόχθια περιοχή της λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. Τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση), ακόμη και οι βάρκες, καλύφθηκαν από το τεράστιο πέπλο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι σκνίπες.

Οι θερμοκρασιακές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα ευνόησαν την αναπαραγωγή των σκνιπών που αποτελούν τροφή για τις αράχνες, δηλαδή οι θηρευτές του εντόμου εμφάνισαν πληθυσμιακή έξαρση. Οι ιστοί της αράχνης είναι ένα φαινόμενο που ακολουθεί το φαινόμενο της εμφάνισης υπερπληθυσμού της σκνίπας.

“Είναι φυσιολογική αντίδραση του οικοσυστήματος. Αν σταματήσει να αναπαράγεται ο πληθυσμός των σκνιπών τότε θα σταματήσει η πληθυσμιακή έξαρση των αραχνών”, είπε στη Greenagenda.gr ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων Γιάννης Σελιμάς.

Το φαινόμενο εμφανίστηκε το 2018 στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν τη γέφυρα, και σχηματίστηκε ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς αράχνης που έχει καλύψει σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρα.

“Με την πτώση της θερμοκρασίας οι σκνίπες πεθαίνουν και τότε θα μειωθεί ο αριθμός των αραχνών”, υπογράμμισε ο κ. Σελιμάς.

 

Δείτε την φωτογραφία