Αρχική Διεθνή Απίστευτη πρόκληση σε προεκλογικό σποτ του Ερντογάν: Εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή τη...

Απίστευτη πρόκληση σε προεκλογικό σποτ του Ερντογάν: Εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή τη Δυτική Θράκη και ελληνικά νησιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ακόμα μια απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτήν την φορά μέσα από πένα προεκλογικό του βίντεο.

Στο τέλος προεκλογικού του σποτ εν όψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, εμφανίζει έναν χάρτη που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία πέραν της Τουρκίας και την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά!

Στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε η αντιπαράθεσή τους να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο Αθήνας – Άγκυρας

Την ίδια στιγμή η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα πως δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης δήλωσε πως «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Η τοποθέτηση του κ. Αρναούτη ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «TV100» με τις οποίες επανέφερε την ατζέντα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε ότι είναι δικές μας. Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους» ενώ παράλληλα δικαιολογεί τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.