Ένα απίστευτο λάθος της αστυνομίας στη Βρετανία μετέτρεψε σε εφιάλτη τη ζωή δύο οικογενειών, όταν μπερδεύτηκαν οι ταυτότητες των θυμάτων σε θανατηφόρο τροχαίο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, κοντά στο Ρόδεραμ, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έφηβοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Πώς έγινε το λάθος

Αρχικά, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ενημέρωσε την οικογένεια του 17χρονου Τρέβορ Γουίν ότι ο γιος τους είχε χάσει τη ζωή του ακαριαία. Ταυτόχρονα, οι γονείς του 18χρονου Τζόσουα Τζόνσον πληροφορήθηκαν ότι ο δικός τους γιος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπό καταστολή.

Για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, η οικογένεια του Τρέβορ τον θρηνούσε και προετοιμαζόταν ακόμη και για την κηδεία του, ενώ φίλοι του είχαν ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων. Την ίδια περίοδο, οι γονείς του Τζόσουα πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων πιστεύοντας ότι το παιδί τους δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε την Κυριακή, όταν ο νεαρός που νοσηλευόταν ανέκτησε τις αισθήσεις του και είπε στους εμβρόντητους γιατρούς: «Είμαι ο Τρέβορ». Λίγο αργότερα, οι γονείς του Τζόσουα ενημερώθηκαν για το τραγικό σφάλμα, δηλώνοντας για τον Τρέβορ: «Αυτός δεν είναι ο γιος μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σοβαρά τραύματα του επιζώντα δεν επέτρεψαν την άμεση αναγνώρισή του έως ότου ξυπνήσει, ενώ αναφέρεται ότι ο Τρέβορ και ο Τζόσουα – γνωστός και ως TJ – έμοιαζαν εμφανισιακά, γεγονός που συνέβαλε στο μοιραίο μπέρδεμα.

Νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τελικά ότι η σορός που είχε ταυτοποιηθεί λανθασμένα ανήκε στον Τζόσουα Τζόνσον.

Η αστυνομία ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το λάθος και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Δεοντολογίας (IOPC) δεσμευόμενη να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Ανώτατος αξιωματικός δήλωσε ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με την έρευνα για να διερευνηθεί πλήρως πώς συνέβη το λάθος και τόνισε ότι έχει προσφερθεί να συναντηθεί και με τις δύο οικογένειες για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο δυστύχημα έχασε τη ζωή της και μια 17χρονη κοπέλα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις