Δευτέρα, Δεκέμβριος 11, 2023
Αρχική Ελλάδα Απέρριψαν οι σύζυγοι τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις – Eλάχιστες οι αιτήσεις

Απέρριψαν οι σύζυγοι τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις – Eλάχιστες οι αιτήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μόλις 8.000 οι αιτήσεις για την υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων. Ο πονοκέφαλος των τεκμηρίων και του πλαστικού χρήματος. Είκοσι κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα. Εως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους.

Οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις δεν φαίνεται να συγκινούν ιδιαιτέρως τα ζευγάρια και σύμφωνα με φοροτεχνικούς υπάρχει εξήγηση: το φορολογικό «διαζύγιο» κόβει το δρόμο σε κάλυψη τεκμηρίων μεταξύ συζύγων όπως άλλωστε και τη δυνατότητα «ανταλλαγής» των απαιτούμενων δαπανών με πλαστικό χρήμα. Χώρια που από πέρυσι, το εκκαθαριστικό εκδίδεται ξεχωριστά στο όνομα του κάθε συζύγου (ή μέρους Συμφώνου Συμβίωσης) άσχετα με το εάν έχει υποβληθεί αίτηση για χωριστή δήλωση.

Οι παράγοντες αυτοί, έρχονται να εξηγήσουν την περιορισμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις αρχές Φεβρουαρίου από τους φορολογούμενους, όταν άνοιξε η ειδική εφαρμογή για την υποβολή αίτησης χωριστών δηλώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις 8.000 ζευγάρια έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να κάνουν χωριστές δηλώσεις και φοροτεχνικοί εκτιμούν ότι τα νούμερα θα μείνουν χαμηλά έως την προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.