Αρχική Απεργίες Απεργούν στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

Απεργούν στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κινητοποιήσεις; προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό -Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά τις «άκαρπες επαφές με τον υπουργείο Εργασίας». Συγκεκριμένα, κήρυξαν απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, «μετά τις άκαρπες συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει
στην πράξη τους εργαζόμενους του κλάδου
, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και να οργανώσει συγκέντρωση».

«Όταν όλοι ομολογούν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους με μηδενικό εισόδημα. Παράλληλα, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με τα ένσημα από τις αναστολές σύμβασης του 2020, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας.

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου (όχι βέβαια με τον κ. Χατζηδάκη, αφού αρνείται να μας δει) με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και δυστυχώς λύσεις δεν είδαμε.

Βγαίνουμε από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν όπου ζήσαμε την έκρηξη της εργοδοτικής παραβατικότητας και την αδιαφορία του κράτους, αφού ο ΣΕΠΕ δεν δουλεύει περιμένοντας να μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή με τον Νόμο Χατζηδάκη» αναφέρει η ΠΟΕΕΤ.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να στηρίξει τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την χώρα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη στις 04/11/2021.

«Δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι. Απαιτούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό.