Αρχική Ελλάδα Απεργούν σήμερα οι πωλητές λαϊκών αγορών – Δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές

Απεργούν σήμερα οι πωλητές λαϊκών αγορών – Δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος, έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου στις 11 το πρωί, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η διαμαρτυρία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και ειδικά στα εξής:

  • Δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές.
  • Προκηρύσουν τις άδειες των παραγωγών.
  • Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6).
  • Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι».Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι οι παραγωγοί επιζητούν τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι παραγωγοί, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. «Ερχόμαστε στις Λαϊκές Αγορές ΚΑΝΟΝΙΚΑ με τους Πάγκους, φέρνουμε μαζί μας όσα Προϊόντα μπορεί ο καθένας μας, να διαθέσει δωρεάν στους Καταναλωτές και στις 11:00 πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Οικονομίας
    στην Οδό Νίκης και Ερμού στο Σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.