Αρχική Αγρότες Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ, με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος.

  Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
  Με στάσεις εργασίας είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία τα σωματεία των περισσότερων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ κρίθηκε παράνομη η στάση εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) και της ΟΣΥ (λεωφορεία), καθώς οι διοικήσεις των δύο εταιρειών είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

  Μετά την εξέλιξη αυτήν, ο ηλεκτρικός και τα λεωφορεία δεν θα λειτουργήσουν όλο το 24ωρο, καθώς οι συνδικαλιστές αναβάθμισαν την κινητοποίηση κάτω από την ομπρέλα της ΓΣΕΕ, που είχε δηλώσει ότι τους καλύπτει. Έτσι, σήμερα:

  • Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

  • Το μετρό δεν θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο.

  • Ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

  • Στο τραμ θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 08.00 έως τις 22.00, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων.

  • Οι οδηγοί ταξί θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

  • Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένο – προαστιακός) συμμετέχουν επίσης στην απεργία. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Σωματείο Μηχανοδηγών), για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09.00 και από τις 17.00 και μετά.

  • Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει η AEGEAN και η Olympic Air, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ.

  • Aπό τις 05.00 σήμερα έως και τις 05.00 αύριο έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.

  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, με απόφαση της ΠΝΟ.

  Κλειστή θα παραμείνει από τις 23.00 της Τετάρτης 9/11 και για 6 ώρες η σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα, για τη διεξαγωγή άσκησης πυρόσβεσης μεγάλης κλίμακας. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Ελευσίνα, καθώς και ολικός αποκλεισμός του κλάδου εισόδου Πλακεντίας (κόμβος 13) προς Ελευσίνα.

  Η κυκλοφορία από Αεροδρόμιο – Μαρκόπουλο – Κατεχάκη θα εκτρέπεται στην έξοδο Πεντέλης (έξοδος 12) και μέσω της οδού Αττικής (πάρκο Βριλησσίων άνωθεν της σήραγγας) θα επανεισέρχεται στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα από τον σταθμό διοδίων Πεντέλης Δυτικά, άνευ δεύτερης καταβολής διοδίων.

  Ομοίως, η κυκλοφορία με προορισμό την Αττική Οδό προς Ελευσίνα μέσω του κλάδου εισόδου του κόμβου Πλακεντίας (κόμβος 13) θα εκτρέπεται και θα εισέρχεται στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα από τον σταθμό διοδίων Πεντέλης δυτικά, άνευ καταβολής διοδίων.