Αρχική Ελλάδα Απειλεί με καταψήφιση άρθρου σε νομοσχέδιο η Μαριέττα Γιαννάκου

Απειλεί με καταψήφιση άρθρου σε νομοσχέδιο η Μαριέττα Γιαννάκου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tην κάθετη διαφωνία της με άρθρο του νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία με βάση το οποίο δίνεται και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών και στους ΟΤΑ εξέφρασε η τέως Υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

Απειλώντας πως αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως η κα Γιαννάκου εξέφρασε τον  προβληματισμό της για την έλλειψη μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των εν λόγω χώρων:  «Αυτό το άρθρο του Υπουργείου Υγείας κύριε υπουργέ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Και όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται για τα ναρκωτικά. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια», σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Την απόσυρση της εν λόγω διάταξης είχε ζητήσει λίγη ώρα νωρίτερα εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «Χώρους Εποπτευόμενου Θανάτου» και τονίζοντας ότι δεν βοηθούν στην απεξάρτηση.

πηγη real.gr