Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Απάτη με πώλησεις αυτοκινήτων μέσω γνωστής ιστοσελίδας – «Πούλησαν το ίδιο Ι.Χ. σε τρεις πελάτες»

Απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων μέσω γνωστής ιστοσελίδας – «Πούλησαν το ίδιο Ι.Χ. σε τρεις πελάτες»

Στο επίκεντρο της απάτης είναι μάντρα αυτοκινήτων στη δυτική Αττική. Στην επιχείρηση αυτή πωλούνταν αυτοκίνητα, για τα οποία οι εμπλεκόμενοι στην απάτη είχαν δημοσιεύσει αγγελίες πώλησης σε γνωστή ιστοσελίδα πωλήσεων Ι.Χ. (η ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη).

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έρχονταν σε επαφή με τη μάντρα αυτοκινήτων, «έκλειναν» το αυτοκίνητο που ήθελαν και έδιναν προκαταβολή. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι άνθρωποι της μάντρας δεν παρέδιδαν στον πελάτη το αυτοκίνητο, προφασιζόμενοι διάφορα κωλύματα, όπως ότι υπάρχει πρόβλημα στο τελωνείο ή ότι το υπουργείο καθυστερεί την έκδοση της άδειας. Έτσι κέρδιζαν χρόνο, καθυστερούσαν για μήνες την παράδοση των οχημάτων για τα οποία είχαν πάρει προκαταβολές, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν πάρει χρήματα από πολλούς πελάτες για το ίδιο Ι.Χ.

Προκαταβολές ως 10.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα

Οι προκαταβολές που έπαιρναν ήταν από 3.000 έως 10.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεκάδες πολίτες έπεσαν θύματά τους, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών ήδη έχει ταυτοποιήσει πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν για εξηγήσεις.

Τα θύματα είναι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας από τη Μύκονο που φέρεται να έδωσε 10.000 ευρώ χωρίς να πάρει ποτέ το Ι.Χ. που «έκλεισε». Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποια στιγμή είχε συγκεντρωθεί κόσμος στη μάντρα που ζητούσε είτε τα χρήματά του πίσω είτε το αυτοκίνητο για το οποίο έδωσε προκαταβολή.

Ήδη αρκετοί δικηγόροι ασχολούνται με την υπόθεση, καθώς οι πελάτες τους προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση θύματος  για όχημα που βρισκόταν σε μάντρα αυτοκινήτων. Μετέβηκα στη μάντρα όπου συνομίλησα με το υπεύθυνο εκεί άτομο από το Αφγανιστάν, όπως μου δήλωσε, και ένα άτομο αλβανικής καταγωγής. Τους έδωσα 3.000 ευρώ με έμβασμα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Αφγανό και μετά από συνεχείς κλήσεις που του κάναμε μου έστειλε το τηλέφωνο του Έλληνα αφεντικού του για να τον πάρουμε και να του κάνουμε παράπονα.

Τελικά, διαπίστωσα ότι πρόκειται για απατεώνες καθώς ενημερωθήκαμε από άλλα άτομα ότι το αυτοκίνητο το έχουν αγοράσει και έχουν δώσει προκαταβολή άλλα τρία άτομα».

Άλλο θύμα που φέρεται να προπλήρωσε 8.500 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου κατέθεσε ότι «εδώ και 20 ημέρες με διάφορες δικαιολογίες με καθυστερούσαν και ζητούσαν χρήματα και τελικά έδωσα συνολικά 8.500 ευρώ. Όταν διαπίστωσα ότι πρόκειται για απατεώνα πήγα στη μάντρα και διαπίστωσα ότι ήταν κλοπή ενώ με είχαν ενημερώσει ότι νωρίτερα στο σημείο βρίσκονταν άλλα δέκα άτομα που τους είχε εξαπατήσει».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά,...

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο...

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά

Παιδιατρικά νοσοκομεία: Πολύωρες αναμονές και ράντζα για τα παιδιά, συνεχίζεται η τραγική εικόνα στα νοσοκομεία Παίδων Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις επισκέψεις και εισαγωγές ανήλικων...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, που βρίσκεται στο...

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί το ζευγάρι και...

Μάτι: Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων

Μάτι: Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων, καταπέλτης για Μπουρνούς-Απαλλαγή για Δούρου και άλλους 11 Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης κλείνοντας τη διήμερη αγόρευσή του στο...