Αρχική ΟΑΕΔ Αντωνοπούλου: “Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ χρειάζεται αναβάθμιση”

Αντωνοπούλου: “Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ χρειάζεται αναβάθμιση”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και σύγχυση στις κατά τόπους υπηρεσίες έχει προκαλέσει ο μεγάλο όγκος ενδιαφερομένων για τις προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας. Χθες, ακόμα ένα περιστατικό ένταση αναστάτωσε ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης! Η ένταση προκλήθηκε στο ΚΠΑ 2 Κερατσινίου! Ένας αριθμός ανέργων έχοντας χάσει τη ψυχραιμία του από τη πολύωρη καθυστέρηση, δεν δεχόταν να αποχωρήσει από τον Οργανισμό παρά το γεγονός ότι η ώρα κοινού είχε τελειώσει.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας δεν είχε άλλη λύση παρά να καλέσει τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας η οποία παρενέβη και τελικώς οι πολίτες έφυγαν από την υπηρεσία.

Η αναστάτωση, η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα στις ηλεκρονικές υπηρεσίες που υποδέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων ανάγκασε την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας να κάνει τη δική της παρέμβαση στη Βουλή.

Η κ. Αντωνοπούλου  απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων υποστήριξης των πληροφοριακών συστημάτων με ιδιωτικές εταιρείες που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις των συστημάτων σε επίπεδο βάσης δεδομένων. Παράλληλα, επισήμανε ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ  θα χρειαστούν επιπλέον 50 υπάλληλοι ΠΕ Πληροφορικής και 28 υπάλληλοι ΤΕ Πληροφορικής στον ΟΑΕΔ αλλά για την έγκριση, την προκήρυξη και την κάλυψη των θέσεων αυτών αρμόδιο είναι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πάντως , η αναπληρώτρια υπουργός παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ παρουσιάζει προβληματική λειτουργία.