Ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος απαντά μέσω των δικηγόρων του στις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρημάτων, οι οποίες έχουν προκύψει από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μέσω των εκπροσώπων του, των δικηγόρων Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δηλώνει τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή των πληροφοριών αυτών στα Μέσα Ενημέρωσης, αφού η υπόθεση αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας.

H ανακοίνωσή του:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου , επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου ειναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία ,και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.

Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Η έρευνα

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας, η οποία ξεκίνησε περίπου πριν από ένα μήνα, βασίστηκε σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Το πόρισμα αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τον Αντώνη Ρέμο και μια εταιρεία που έχει ιδρύσει, η οποία δεν σχετίζεται με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα.

Η Αρχή, μετά από πολύμηνη έρευνα, αποφάσισε να δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του γνωστού τραγουδιστή. Από την έρευνα προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν ακίνητα, κινητά, προσωπικούς λογαριασμούς του Ρέμου και της εταιρείας του, σκάφη και τραπεζικές θυρίδες.

Το πόρισμα της Αρχής, που αποτελεί πλέον το βασικό στοιχείο της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, αναφέρει λεπτομερώς τις φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή τα τελευταία πέντε χρόνια, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα , συνεργάτες του ερευνώμενου καλλιτέχνη.