Αρχική Περιφέρειες Αντίθετος ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην εκμίσθωση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου

Αντίθετος ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην εκμίσθωση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή με την οποία ζητά να παραμείνουν ελεύθερες οι παραλίες για όλους τους πολίτες απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και στους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο κ. Φιλίππου μέσω της επιστολής εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου. Συντάσσεται δε, τόσο με το αίτημα-διαμαρτυρία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού όσο και με το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη με την συνυπογραφή πολιτών και τοπικών φορέων.

Εκφράζει δε την απορία γιατί επιλέγεται αυτή η τακτική σε βάρος του Δήμου Σαρωνικού, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις (Πειραιάς, Βούλα, Κορωπί) η διαχείριση των ακτών-δημοσίων εκτάσεων παραχωρήθηκε στους δήμους, δικαιώνοντας πάγιο αίτημα των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών κομμάτων, των φορέων-συλλογικοτήτων και των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης ζητά να παραμείνουν οι παραλίες ελεύθερες και ανοιχτές σε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, να διακοπεί άμεσα ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ και να παραχωρηθούν όλες οι ακτές για χρήση στον Δήμο Σαρωνικού