ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της εγκριτικής απόφασης για 2.450 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία, υπουργείο Υγείας, ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ. Στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τις πρώτες 2.450 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και συνυπογράφουν τα υπουργεία Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη:

-950 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλύψουν κενά που δημιουργούνται στο ΕΣΥ από την συνταξιοδότηση όσων προσλήφθηκαν στην δεκαετία του ’80.

-1300 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων για τις ανάγκες κυρίως των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας

-200 θέσεις διαφόρων για θεραπευτικό προσωπικό σε δομές πρόληψης και προστασίας ουσιοεξαρτημένων ατόμων οι οποίες λειτουργούν υπό την ευθύνη του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις 10.000 προσλήψεις που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στη τετραετία και περιλαμβάνει 6.000 νοσηλευτές, παραϊατρικό και επικουρικό προσωπικό και 4.000 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαφορετικό τρόπο, οι γιατροί θα ενταχθούν μέσω των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογής Γιατρών, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα επιλεγεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.