Αρχική Πολιτική Αντιπολίτευση για κυβέρνηση: Έλλειψη σχεδίου και αδιαφορία για τα σχολεία

Αντιπολίτευση για κυβέρνηση: Έλλειψη σχεδίου και αδιαφορία για τα σχολεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση, που αφορά τα σχολεία και το κλείσιμό τους. Έκαναν λόγο για έλλειψη σχεδίου και αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση, στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο. Άνοιξε τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μαζικά διαγνωστικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημίας, αγνοώντας τα αυτονόητα αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών».

«Ενώ μέχρι χθες η Υπουργός απέρριπτε ενδεχόμενο κλεισίματος των δημοτικών, ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση της Επιτροπής, σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμό τους. Τα δημοτικά κλείνουν πάλι και ακόμα οι μαθητές ακόμα περιμένουν μάσκες και τηλεκπαίδευση. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμάσει τα σχολεία τις ημέρες του lockdown για σωστό άνοιγμα αυτή τη φορά, χωρίς νέες τραγελαφικές παλινωδίες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΚΙΝΑΛ: «Το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται, με την πανδημία εκτός ελέγχου»

«Η πανδημία έχει ξεφύγει σε όλη την Ελλάδα. H Κυβέρνηση πάλι με καθυστέρηση κλείνει και τα δημοτικά παντού. Ομολογεί το λάθος της εξαίρεσης τους από τα γενικά περιοριστικά μέτρα. Τα σχολεία έπρεπε να έχουν κλείσει στη Β. Ελλάδα, πολλές ημέρες πριν. Όσο για την τηλεκπαίδευση, τώρα θα γίνουν οι δοκιμές. Το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται με κόστος σε ζωές και στην οικονομία», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του.

«Μια τρύπα στο νερό η αναστολή της λειτουργίας, χωρίς πραγματικά μέτρα», λέει το ΚΚΕ

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας. Κι αυτό δεν το έκανε ούτε το σχεδιάζει η κυβέρνηση», επισημαίνει το ΚΚΕ. Τονίζει ότι η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων θα είναι «μια τρύπα στο νερό» αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων, ενώ χαρακτηρίζει εγκληματικές τις κυβερνητικές ευθύνες και «φανερώνονται, άλλωστε, και από την έως τώρα ανεπαρκέστατη και προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων», όπως σημειώνει.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «ίδια και μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται με τα ανακοινωθέντα μέτρα για την τηλεκπαίδευση σε παιδιά 4 έως 12 ετών. «Άμεσα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία σημαίνει:

*άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού

*αξιοποίηση αιθουσών για άμεση αραίωση των σχολικών τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη

*μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Έως τότε και για όσο καιρό είναι κλειστά τα σχολεία, εννοείται ότι ούτε μια διδακτική ώρα δεν πρέπει να χαθεί.

Και αυτό σημαίνει:

*εξοπλισμός όλων των παιδιών με όλα τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα,

*κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας

*να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς».

naftemporiki.gr