Αρχική Πολιτική Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής: Είχαμε ειδοποιήσει από τον Νοέμβριο για τα αυξημένα κρούσματα

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής: Είχαμε ειδοποιήσει από τον Νοέμβριο για τα αυξημένα κρούσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αιχμές στον ΕΟΔΥ για τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού στον Ασπρόπυργο άφησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια είχε ειδοποιήσει από τις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Κοσμόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε σχολεία τα οποία έκλειναν, αλλά και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε άλλους χώρους, ενώ συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες όπως η αυξημένη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με αυτή την αφορμή, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κλήθηκε εγγράφως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έστειλε για μία ημέρα συνεργείο, έκανε ελέγχους, αλλά δεν θεώρησε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

«Προφανώς κάτι χάθηκε, αλλά δεν έδωσαν βαρύτητα, τα μοντέλα έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα» σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση και εικόνα. «Εμείς μάθαμε για την κατάσταση μόλις πριν μια βδομάδα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η ενημέρωση έγινε όταν επισκέφτηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον κ. Κόσμοπουλο, αποδίδεται στις κοινωνικές ομάδες που διαμένουν στην περιοχή. Παρότι το πρόβλημα ήταν σε εξέλιξη, ο θόρυβος γύρω από αυτό, όπως είπε, προέκυψε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα, εξήγησε ότι γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι αυτήν την ώρα στην περιοχή και εξετάζεται το ιικό φορτίο. Τα κρούσματα ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση για το που εργάζονται.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου μιλώντας επίσης, στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι είναι κρίσιμο να γίνει μια καλύτερη ενημέρωση για την κατάσταση, ώστε να επιτευχθεί το πέρασμα στην κοινωνία διότι είναι κουρασμένοι οι άνθρωποι από την κατάσταση. Για το πώς μπορεί να ξέφυγε η κατάσταση, εξήγησε η Ελευσίνα είναι το επίκεντρο της βιομηχανικής ζώνης.

Εκτίμησε, ότι πιθανές εστίες μπορεί να είναι οι εργασιακοί χώροι της περιοχής. Όπως είπε, ζήτησε ήδη από την κυβέρνηση να γίνει έλεγχος εκεί, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος, ενώ άφησε αιχμές ότι ενδεχομένως να μη τηρούνται και τα μέτρα στους χώρους εργασίας.

 

Πηγή: Indicator.gr