Αρχική Δήμοι Αντιπαράθεση ΚΚΕ-Σύριζα για την κοινωφελή στο Δήμο Καισαριανής

Αντιπαράθεση ΚΚΕ-Σύριζα για την κοινωφελή στο Δήμο Καισαριανής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μια  επικριτική ανακοίνωση, απάντησε ο δήμος Καισαριανής που στελεχώνεται από το ΚΚΕ, στις δημοτικές παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και «Καισαριανή Τώρα», σχετικά με τις καταγγελίες τους, ότι δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, επειδή δεν «υπάρχουν κενές θέσεις» στο δήμο.

Αναλυτικά με ανακοίνωση του, ο δήμος Καισαριανής αναφέρει:

“Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν από τις παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών» και «Καισαριανή Τώρα» ανακοινώσεις με αφορμή το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, που πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα, σκόπιμα και έντεχνα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν και να κατηγορήσουν τη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σε σχέση με τη διαδικασία των προσλήψεων ξεκαθαρίζουμε ότι έγκαιρα, από την πρώτη μέρα ανοίγματος του προγράμματος, στις 24 Ιανουαρίου, ανακοινώσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου την έναρξή του και αναρτήσαμε την ανακοίνωση στα Δημοτικά κτίρια και στο ΚΕΠ του Δήμου. Μάλιστα, για να διευκολύνουμε τους ανέργους, κατανοώντας ότι αρκετοί από αυτούς δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπολογιστές και έχουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, οργανώσαμε ειδικό συνεργείο στο Δημαρχείο για την υποβολή, βοηθώντας μέχρι σήμερα δεκάδες συμπολίτες μας στη συμπλήρωση της αίτησής τους. Η βοήθεια θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Συνεργασία Πολιτών πάει την “κριτική” της ένα βήμα παραπέρα. Προχωρά σε ανοιχτά ψέματα και παραπληροφόρηση για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Αναπαράγουν το ψέμα, ότι η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο Καισαριανής οφείλεται στην έλλειψη κενών θέσεων στον Οργανισμό του Δήμου. Και αυτό παρά το ότι γνωρίζουν καλά και ενημερώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τέτοιο εμπόδιο δεν υφίσταται, ότι κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν και ότι ο νέος οργανισμός ήδη ετοιμάζεται.

Επιλέγουν να αποκρύψουν ότι οι προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων στους Δήμους αφορούν μόνο τις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Δηλαδή, τις υπηρεσίες για τις οποίες δε δίνει δεκάρα το κράτος, αλλά τις πληρώνουν οι δημότες μέσα από την τοπική φορολογία. Ότι το πραγματικό εμπόδιο για προσλήψεις προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου είναι η πολιτική που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση που έχει φθάσει τη χρηματοδότηση των Δήμων στα χαμηλότερα επίπεδα και προσπαθεί να την αντικαταστήσει με το τοπικό χαράτσωμα. Επομένως, οι παραπάνω προσλήψεις επιβάλλεται από την κυβέρνηση να συνδυαστούν με κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών. Εάν αυτό υποστηρίζει η Συνεργασία Πολιτών ας το πει ανοιχτά και ας σταματήσει τα παραμύθια.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ απαιτούμε και διεκδικούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με ταυτόχρονη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Προχωρήσαμε στην παράταση των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα και συνταχθήκαμε με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απαιτούν τη μονιμοποίησή τους. Γι’ αυτά είναι αυτονόητο ότι η Συνεργασία Πολιτών δεν έχει να πει ούτε μια ειλικρινή κουβέντα, γιατί απλά έχει διαλέξει πλευρά με την κυβερνητική πολιτική ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας.

Ο ρόλος τους αυτός καθορίζει και το ήθος τους ως “αντιπολιτευόμενη” παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί, όταν συζητιούνται τα θέματα τηρούν σιγή ιχθύος και αποφεύγουν να εμφανίσουν την πραγματική τους έγνοια όπως ο διάβολος το λιβάνι. Έπειτα, στις ανακοινώσεις τους κάνουν ότι δε γνωρίζουν και ανακαλύπτουν την κριτική τους τοποθέτηση. Φαίνεται ότι μετά κάνουν ανάλυση από το μαγνητοφωνάκι που κρατάν οι καθοδηγητές τους.

Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν τους έχει πάρει χαμπάρι!

Εμείς ως Δημοτική Αρχή από τη θέση που μας τοποθέτησε ο λαός θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε και την αιτία των λαϊκών προβλημάτων και την κυβερνητική πολιτική. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συμπαραστάτης στον αγώνα του λαού.

Ο καθένας όπου έχει ταχθεί”.