Αρχική Δήμοι Aντικαπνιστικές πινακίδες στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου Βύρωνα

Aντικαπνιστικές πινακίδες στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου Βύρωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε αντικαπνιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στις 13 παιδικές χαρές του Δήμου Βύρωνα, οι οποίες  ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Μετά την ένταξή του στο  σχετικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Δήμος,  ενημερώνει ότι, ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να αποτρέψει το κάπνισμα  σε χώρους που παίζουν τα παιδιά.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς και γενικά τους καπνιστές, που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, σε θέματα προστασίας της υγείας των παιδιών, τα οποία αφενός υφίστανται το παθητικό κάπνισμα και αφετέρου εξοικειώνονται και «εκπαιδεύονται» με την εικόνα του καπνιστή, ως σύμβολο ενηλικίωσης και χειραφέτησης», εξηγεί ο δήμαρχος της πόλης Γρ. Κατωπόδης».

Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι «ο προγραμματισμός μας προβλέπει  την τοποθέτηση πινακίδων σε όλες τις παιδικές χαρές, τα πάρκα και τα ανοικτά γήπεδα της της πόλης μας αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για περισσότερες αντικαπνιστικές δράσεις».

Οι αντικαπνιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν  στις Παιδικές Χαρές (Βαρουτίδη (Αγαλματάκια),Πλατείας Δημήτρη Νικολαΐδη (Καρέας),  Κατερίνα Κουγιά (Καρέας), Γράμμου,  Άλσους Αγίας Τριάδας, Άλσους Ανάληψης, οδού Χρυσάφης (πλησίον Κέντρου Μελέτης χορού «Ι. και Ρ. Ντάνκαν»),  Νέας Ελβετίας, Πλατείας Μανώλη, Πάρκου Καραολή και Δημητρίου, οδού Ραιδεστού, οδού Κισσού (Καρέας) και  Πλατείας Αυγούστου Λιντ (Καρέας).