Την έντονη δυσαρέσκειά του για την επιλογή της Μαρίας Κορίνα Ματσάδο ως φετινής βραβευθείσας με το Νόμπελ Ειρήνης εξέφρασε δημόσια ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο αγγλόφωνο λογαριασμό του, ο Νετανιάχου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, το αξίζε.

«Η Επιτροπή Νόμπελ μιλάει για ειρήνη. Ο πρόεδρος Τραμπ την κάνει πραγματικότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προσθέτει ότι «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους» και ότι ο Τραμπ δικαιούται την αναγνώριση για τις ενέργειές του σε διεθνές επίπεδο.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και γνωστή για τον αγώνα της ενάντια στο καθεστώς Μαδούρο, τιμήθηκε φέτος με το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή της στην προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις