Αρχική Οικονομία Αντιδράσεις από επιχειρηματίες της εστίασης: “Ελάχιστα τα μέτρα στήριξης”

Αντιδράσεις από επιχειρηματίες της εστίασης: “Ελάχιστα τα μέτρα στήριξης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Τα μέτρα στήριξης είναι ελάχιστα. Είναι ουσιαστικά τα ίδια που είχαν ληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα περιβάλλον βέβαια εντελώς διαφορετικό», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς,μετά τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης δεν ικανοποιούν τους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι καλούνται την Τρίτη και για έναν μήνα να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους. Ο ίδιος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορονοϊού, η πτώση του τζίρου έχει φτάσει τους τελευταίους μήνες το 60%, οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών έχουν συσσωρευτεί επομένως τα μέτρα στήριξης έπρεπε να είναι βάσει αυτών των δεδομένων.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, αναφέρει για το θέμα των ενοικίων ότι ενώ για τον Νοέμβριο θα ισχύσει η μείωση κατά 40%, τον Δεκέμβριο και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να πληρώσουν κανονικό ενοίκιο.

Τέλος, τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες για τον κλάδο αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι με την ανησυχία για λουκέτα και απολύσει να εντείνεται.