Αρχική Ελλάδα Άνοιξε το πρώτο τζαμί στην Αθήνα – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Άνοιξε το πρώτο τζαμί στην Αθήνα – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άνοιξε επίσημα το πρώτο τζαμί στην Αθήνα ύστερα από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής. Κάθε προσευχή θα τελείται με την παρουσία 9 ατόμων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας νέου κορωνοϊού.

Το τζαμί, θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι. Αναμένονται δε να γίνουν ακόμα τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Για τη θέση του πρώτου ιμάμη προσελήφθη ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος ζει στη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια,  μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.

Σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό του χώρο, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη, που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

«Μια μακρά προσπάθεια διαδοχικών κυβερνήσεων από το 2006, που ψηφίστηκε ο νόμος 3512, έως σήμερα, ολοκληρώθηκε. Η Ελλάδα στέλνει ένα σαφές μήνυμα εντός και εκτός χώρας. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και σεβασμού. Είναι, όμως, ταυτόχρονα, και ένα μήνυμα τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού του πολιτισμού του τόπου μας», δήλωσε στην Καθημερινή ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Δεν έχει αποφασιστεί, ακόμη, πότε θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το διοικητικό συμβούλιο του τεμένους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορονοϊό.

Δείτε εικόνες: