ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν απέκλεισε την Παρασκευή το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν ακόμη και στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά και τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, είναι πιθανή μια παράταση κατά μία εβδομάδα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, με γνώμονα την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο δεδομένο της 7ης Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Στέλιος Πέτσας.